پروژههای قابل اجرا روی شبکه ملی اطلاعات مختص وزارت ارتباطات نیست/ به تعهدات خود پایبندیم
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اخباری درباره حذف پروژه شبکه ملی اطلاعات و ابهاماتی که در مورد این پروژه در برنامه ششم توسعه وجود دارد، توضیح داد: این پروژه در اولویتهای وزارت ارتباطات است و امکان ندارد تعطیل شود.
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات دارای بخشهای مختلفی است که زیرساخت آن باید توسط وزارت ارتباطات تامین شود، افزود: در این شبکه تمامی دستگاههای اجرایی باید تأمین محتوا کنند.
واعظی با تأکید بر اینکه موضوع شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک در اولویتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد، خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان تکالیف این وزارتخانه در برنامه ششم توسعه برای این پروژه حذف نشده است و هیچگونه مشکل بودجهای نیز این شبکه ندارد.
وی با بیان اینکه هماکنون شبکه ملی اطلاعات در موضوع اختصاص بودجه مشکلی ندارد، خاطرنشان کرد: آنچه مشکل فعلی شبکه ملی اطلاعات است، مربوط به پروژههایی میشود که باید روی این شبکه اجرایی شود.
واعظی تصریح کرد: در این زمینه موضوع مربوط به زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات خوب پیش میرود، اما پروژههایی که باید یکی پس از دیگری بر روی این شبکه اجرایی شود، تنها مختص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقداماتی که سازمانها و دستگاههای اجرایی مانند گمرک، مالیات، قوهقضائیه، ثبت احوال و وزارت بهداشت برای شبکه ملی اطلاعات انجام دادند، تأکید کرد: این خدمات باید به همه دستگاههای اجرایی تعمیم داده شود تا مردم تمامی نیازمندیهای خود را از طریق شبکه ملی اطلاعات و در داخل کشور تهیه کنند. آن زمان است که میگوییم شبکه ملی اطلاعات راهاندازی شده است و ما به دنبال رسیدن به این هدف هستیم.
وی در پایان در ارتباط با این موضوع که گفته شده بود شبکه ملی اطلاعات در برنامه ششم توسعه حذف شده است، خاطرنشان کرد: این موضوع صحت ندارد و با توجه به اولویتهای مدنظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این پروژه همچنان پابرجا خواهد ماند و هیچ نوع مشکل بودجهای نیز در این زمینه ندارد.
تکمیل و اجرای کامل منوط به حضور همه سازمانها و نهادهای ارائه دهنده خدمات به مردم است. این شبکه بستری را فراهم می کند تا مردم انواع خدمات خود را به صورت غیرحضوری و الکترونیک دریافت کنند. یکی از اهداف برنامه ششم توسعه در حوزه ارتباطات راه اندازی کامل این شبکه در هر دو بخش زیرساختی و محتوایی است. تامین بخش زیرساختی آن توسط وزارت ارتباطات انجام می شود که در حال حاضر پیشرفت خوبی داشته است. اما تامین بخش محتوایی آن، باید توسط مشارکت همه دستگاههای اجرایی و از طریق ارائه خدمات خود به صورت الکترونیکی و تحت وب صورت پذیرد که تنها برخی سازمانها و دستگاههای اجرایی مانند گمرک، مالیات، قوهقضائیه، ثبت احوال و وزارت بهداشت قسمتی از فعالیتهای خود را وارد نمودند در حالی که باید به همه دستگاههای اجرایی تعمیم داده شود تا مردم تمامی نیازمندیهای خود را از طریق شبکه ملی اطلاعات و در یک بستر بومی و داخلی در کشور تهیه کنند.